Egy nappali új élete | 1. rész

Több oka lehet annak, hogy időnként sort kerítünk a lakás egyes részeinek átalakítására. Lehet, hogy csak elpiszkolódott a festék a falon. Ilyenkor sokan megelégszenek egy tisztasági festéssel. Így némi munka belefektetésével újból gyönyörködhetnek a megszokott lakásbelsőben. Mások szeretik felhasználni az alkalmat egy nagyobb változtatásra. Én az utóbbiak közé tartozom. Sokkal jobban lelkesít az újdonság varázsa, mint a rutinszerű felújítás.

Érdemes átgondolnunk azt is, hogy az adott helyiség jól funkcionál-e. Vajon kényelmesen van kialakítva minden? Az idők során nem változtak az igényeink? Más az élethelyzetünk, mint amikor kialakítottuk? Itt az alkalom egyúttal megválni néhány bútortól, ha már nem szolgál minket megfelelően.

A szürke az új narancs!

Nálunk most a nappali került sorra, ahol a narancs szín dominált. Az aktuális trendektől függetlenül nagyon szerettük ezt az egzotikus hangulatú letisztult teret. A narancs leghidegebb téli napokon is feltölt energiával és vidámságot áraszt. Az erős falszínek használatánál ügyelni kell arra, hogy ne túl nagy felületen alkalmazzuk. Akkor ugyanis nyomasztó lesz az összhatás. Tapasztalatom szerint a falfelület harmadát vagy annál kevesebbet szabad színesre festeni. A többi felület legyen semleges és világos. Esetünkben homokszínnel párosítottuk a narancsot. Ehhez remekül passzolnak a sötét fa bútorok. Ebben a környezetben például szépen életre kel egy kézzel faragott ázsiai asztalka.



Stílusban most egészen másra vágytunk. Letisztultabb és világosabb nappalira. Nagyon vagányak a monokróm enteriőrök, ezért erre esett a választás. Látszólag könnyű, hogy kevés színnel kell dolgozni. Ez mégis nagy fegyelmet és alaposságot kíván.

Külön kihívás, hogy nem szeretnénk túlzottan nagy összeget költeni az átalakításra. Eszerint kell megoldásokat találni. A falakhoz a fehér mellé két szürke árnyalatot választottunk. A műkő falburkolat és kandalló fényes világosszürke lesz. Az ablakok melletti falsík egészen sötétszürke árnyalatot kap majd. Ehhez igazítjuk a főbb kiegészítőket, amiről elkészültek az első montázsok. Megválunk a lábtartós foteltől és a régi Klippan kanapétól. Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy nem szívesen ücsörgünk rajtuk. Helyettük egy L-alakú sarok kanapét tervezünk, amin kényelmesen el lehet nyúlni beszélgetés vagy mozizás közben. A marokkói csillár sem fog illeni az új környezetbe, ezért tőle is elbúcsúzunk. Izgalmas világítás megoldáson töröm a fejem. A kisebb bútorok maradnak a szép formájuk miatt, csak új színt kapnak.

A következő néhány alkalommal beszámolok az átalakítás legizgalmasabb lépéseiről. Kövessétek, talán ad Nektek is néhány ötletet!

Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Az "Egy nappali új élete" cikkünk 2. részét ITT, a 3. részét ITT, a 4. részét ITT és az 5. részét pedig ITT olvashatod.
Egy nappali új élete | 1. rész Egy nappali új élete | 1. rész Reviewed by Vágj Bele! on február 22, 2018 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.